Alapszak (BSc.) Műszaki menedzser (Nappali-levelező)

Ipari folyamattervezés specializáció

Az Ipari folyamattervezés specializáció célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a munkaerő piaci elvárásoknak megfelelő ismeretanyagot, különösen az ipari vállalatokra illetve e vállalatok gyártási és szolgáltatási folyamatinak elemzésére, tervezésére specializálódva.

Fő feladatuk a termelékenységgel és a termelésirányítással-ellenőrzéssel kapcsolatos technikai problémák megoldása és menedzselése. Hallgatóink az ismeretek elsajátításával összetett tudásanyag birtokába kerülnek.

Az ipari mérnöki tevékenység magában foglalja: a termelési, szolgáltatói folyamatok reál, humán, illetve gazdasági és társadalmi összefüggéseit, az ipari szervezetek működési elveit, a szervezetekben a műszaki, gazdasági és menedzsment jellegű tevékenységeket, azok összefüggéseit, a termelő és szolgáltató vállalkozások alapításához és működtetéséhez szükséges ismereteket.

Anyagmozgatási és logisztikai specializáció

Az Anyagmozgatási és logisztikai specializáció célja, olyan szakemberek képzése, akik az ipari folyamatok legmagasabb szintű kiszolgálását és hibamentes működését képesek biztosítani. A hallgatók a képzéssel elsajátíthatják a húzó és toló rendszerű logisztikai folyamatok menedzselésének és fejlesztésének képességét. Továbbá képet kapnak a vállalati logisztikai rendszerek működéséről, a vállalatokon átívelő folyamatok elhelyezkedéséről az ellátási láncban. Beszerzéstől a termelési folyamatok kiszolgálásán át egészen csomagolástechnikáig és a hulladék kezelésig. Valamint megismerik a különböző folyamatokban használt kézi, gépi, félautomata és automata anyagmozgató gépek használatát darabáruk és ömlesztett áruk mozgatására. A törzsanyag fontos részét képezi a logisztikai információs rendszerek és a termelés logisztika korszerű technikái. Ezen technikák és ismeretek elsajátításával a végzett hallgatók megfelelnek a munkaerő piac legmagasabb elvárásainak.

Építőipari specializáció

Az alapképzés célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a munkaerő piaci elvárásoknak megfelelő ismeretanyagot, különösen az építőipari vállalatokra specializálódva. A tantárgyak elsajátításával az alábbi ismeretek birtokába kerülnek a hallgatók, műszaki és menedzsment terület alapfogalmai és fő összefüggései; az építőipari folyamatok reál, humán, illetve gazdasági és társadalmi összefüggései, az építőipari szervezetek működési elvei, a szervezetekben a műszaki, gazdasági és menedzsment jellegű tevékenységek. Az építőipari vállalkozások alapításához és menedzseléséhez szükséges ismeretek, a kapcsolódó tudományok (pl. szociológia, pszichológia, jog) és a műszaki és menedzsment tudományok határterületeinek elvei és eredményei, a környezetvédelem, munkavédelem, minőségügy, iparjogvédelem, valamint a fogyasztóvédelem követelményei.
 

 

Frissítés dátuma: 2018.11.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ