Folyamatmérnöki kompetencia laboratórium- és mintagyár

A labor célja:

Olyan Lean alapú folyamatfejlesztő módszerek kidolgozása, amelyek a klasszikus autóipar mellett az élelmiszer feldolgozó-, gyógyszer-, egészségiparban is alkalmazhatóak. Csökkentik az élő munkaerőigényt, nagy hozzáadott értéket eredményeznek, fokuszálva zéró vagy low-cost folyamatfejlesztésre.
Szolgáltatásfejlesztés megvalósítására az automatizált mintagyárat és lean labort használjuk, amelyek öntanuló kollaboratív rendszerekből és szabadon konfigurálható gyártócella rendszerekből épülnek fel.

Fókuszterületek:

Különböző ellátási lánc típusok szimulációja –anyag- és információáramlás elemzés és optimalizálás. Digitális folyamattervezés, folyamat szimulációs és döntéstámogató modellek fejlesztése, toló és húzó elvű gyártás valamint multi periodikus gyártásütemezés, ember-gép kapcsolat.

 

Az eszközök oktatási, kutatási, projekt-generálási célokat szolgálnak. Jelenleg a műszaki menedzser Bsc 3-4. évfolyam, Msc 1-2. évfolyam (itt angol programban is), a Műszaki Menedzsment Tanszék Lean, Minőségügyi posztgraduális képzésében tanulók részére elérhető, az O+K+F+I tevékenység más tanszéki és/vagy ipari igény szerint bővíthető.

 


 

Frissítés dátuma: 2022.10.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.