Laborbemutató

A Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék SMARTMAT Anyagtechnológiai Laboratóriumában a hallgatók a laborgyakorlatokon mérési feladatokat végeznek.

A labor célja

Fémes és kerámia rendszerek, továbbá ezen fázisokból álló új típusú kompozitok vizsgálata, fejlesztése. Olyan alkalmazástechnika, illetve technológia kutatás, amely alkalmazásával nanométer nagyságú erősítő komponenssel készült kompozit készíthető.

A labor kompetenciája

Új kompozit anyagok létrehozása, fejlesztése, vizsgálata. Fém-, kompozit-olvadékok, kerámia-olvadékok newtoni és nem newtoni folyási paramétereinek meghatározására, továbbá fémemulziók stabilitásának vizsgálata.

A labor fő felszerelései, eszközei

Tabletop SEM mikroszkóp + EDX készülék, univerzális nagy teljesítményű vágógép. Automata előtolású munkaasztal, csiszoló és polírozó gépek.

Frissítés dátuma: 2018.11.13.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ