Munka közbeni képzés – munkavállalói elkötelezettség - innováció

Kutató: Dr. T. Kiss Judit

A globalizáció folyamata, a tudásintenzív iparágak, tudásgazdaságok térnyerése a korábbinál is nagyobb mértékben fokozza a versenyt, növeli a versenyképesség jelentőségét. A vállalat életében felmerülő kihívások, a piaci verseny ösztönzőleg hat a termelési tényezők, erőforrások minél hatékonyabb felhasználására. A termelés és a szolgáltatásnyújtás folyamatában a felhasználni kívánt tényezőkkel kapcsolatos döntésre több környezeti elem is befolyással van, ugyanakkor maga a döntés is befolyásoló erővel bír a saját környezetére nézve. A hagyományosan figyelembe vett erőforrások mellett, egyre nagyobb jelentőséget tölt be az emberben megtestesülő tudás, a humán tőke, és az emberi tőkébe irányuló beruházások mértéke. Ugyanakkor a fenntartható gazdaság és a fenntartható fejlődés feltételeinek kialakítása a természeti, a megújuló erőforrások alkalmazásának szükségességét veti fel, amely a vállalatok társadalmi felelősség vállalásához kapcsolódik. 

-    Beruházás a humán tőkébe, a munka közbeni képzés jelentőségének kutatása, vállalati humán tőke beruházás (vállalati képzés), a munkavállalói elkötelezettség, motiváció és az innovációs lehetőségek kapcsolata; vállalati innováció sikertényezőinek feltárása.

Frissítés dátuma: 2022.10.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.