Szakdolgozat/diplomamunka készítés

Tájékoztató a szakdolgozatra/diplomamunkára vonatkozó legfontosabb tudnivalókról a műszaki menedzser alap-, illetve mesterszak, illetve a Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék által hirdetett szakirányú továbbképzési szakok hallgatói számára. 
 

A szakdolgozat, illetve diplomamunka készítésére a következő szabályzatok vonatkoznak:

A képzéseinkben részt vevő hallgatónak a záróvizsgára bocsátás feltételeként szakdolgozatot/diplomamunkát (továbbiakban: dolgozat) kell készíteni. A dolgozat tartalmi követelményeit, az értékelés általános szempontjait és a hozzá rendelt kreditek számát a szak követelményei alapján a Kar szabályzatai tartalmazzák.

 

  • Műszaki menedzser alapszak (BSc): 15 kredit
  • Műszaki menedzser mesterszak (MSc): 30 kredit
  • Szakirányú továbbképzési szakok (Lean szakmérnök/Lean menedzser, Mérnök coach szakmérnök/Coach szakirányú továbbképzési szak, Minőségirányítási szakmérnök/Minőségirányítási szakember): 5 kredit

 

Alap- és mesterszakon a dolgozat elkészíthető, illetve záróvizsga tehető a nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése előtt is.

A dolgozat készítésének célja a hallgató elméleti és gyakorlati ismereteinek rendszerezése, megszilárdítása és alkalmazása, a vonatkozó résztémakör mélyebb tanulmányozása, a kutatási, számítási és tervezési jártasság bizonyítása. A hallgató a dolgozat sikeres elkészítésével bizonyítja be, hogy önállóan is képes a szakterületéhez kapcsolódó feladatok megoldására. Formai követelménytől való eltérés a tanszékvezető hozzájárulásával lehetséges. 

A szakdolgozat/diplomamunka készítés menete, a legfontosabb határidők, nyomtatványok

Szakdolgozati és diplomamunka témák és konzulensek    

Általános alapelvek    

A dolgozatra vonatkozó tartalmi követelmények (a dolgozat terjedelme, javasolt felépítése, fejezeteinek tartalma)   

A dolgozatra vonatkozó formai követelmények - Fontos! A nyomtatott szakdolgozatnál kizárólag az egyoldalas nyomtatás elfogadható!

Segédlet az irodalomjegyzék készítéséhez ( tartalmi, formai előírások, a megengedett hivatkozási rendszerek részletes ismertetése)

Plágium és hasonlóság    

Sablon dolgozathoz

A dolgozat benyújtása

Magyar és angol nyelvű összefoglaló

Titoktartási megállapodások

Szakdolgozat értékelése

Szakdolgozat / Diplomamunka védés, Power Point bemutató

Frissítés dátuma: 2022.03.16.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.