Testnevelés

A Testnevelés tárgyra vonatkozó aktuális információk a www.sportsci.unideb.hu oldalon érhetőek el. 

A Debreceni Egyetem alap- és mesterképzésében tanuló nappali tagozatos hallgató számára a testnevelési követelmények teljesítése a végbizonyítvány (abszolutórium) kiállításának feltétele.
Alapképzésen tanuló nappali tagozatos hallgatóknak 2 félév, mesterképzésen tanuló nappali tagozatos hallgatóknak 1 félév testnevelés teljesítése kötelező. 

 

A kurzusfelvétel a NEPTUN-on meghirdetett kurzusok szerint, a megadott határidőn belül lehetséges. Határidő után, csak indokolt esetben kizárólag az STKI igazgatójának engedélyével lehet kurzust felvenni. 
A kurzusokat kari hovatartozástól függetlenül bárki felveheti. 

 

Tárgyfelvétel a neptunban
Tárgyak> Tárgyfelvétel > „Minden további intézményi tárgy” 
A „Testnevelés” tárgynévre rákeresve az SI-001 kódú tárgy nevére kattintva láthatjuk az aktuális félévben kínált valamennyi kurzust. 
A kurzusok kiválasztásánál figyeljünk a testnevelés foglalkozás helyszínére! FONTOS! A testnevelés tárgy regisztrációs időszaka eltérhet a kari regisztrációs időszaktól!

 

Edzőtermi edzés is elfogadható testnevelésként, ennek részletei itt olvashatóak: 
https://www.stadionunifit.hu/egyetemi-testneveles/

 

A testnevelési félév teljesítése akkor fogadható el, ha a hallgató a félév során legalább 10 alkalommal részt vesz a foglalkozásokon.
 

A külsős szolgáltatások is kizárólag a NEPTUN-ban kerülnek meghirdetésre és az ott feltüntetett jelentkezési feltételek szerint kell felvenni (rendszerint a kurzust vezető oktatóval történő telefonos egyeztetés, egyéni megbeszélés szükséges). A kurzusok általában térítéskötelesek, de igen kedvezményesek az egyetemi hallgatók számára. 
 

Félévenként csak egy kurzus felvétele engedélyezett, egyedi esetben a Sportközpont vezető írásbeli engedélye szükséges több kurzus felvételéhez. 
 

Félévi aláírás feltételei:
- A tantárgy időben megtörtént elektronikus felvétele.
- Aktív részvétel az órákon, 10 alkalom/ félév heti 1 alkalommal 

 

Felmentés
Az orvosi, illetve versenysport miatti felmentés részletei a www.sportsci.unideb.hu oldalon érhetőek el (egyetemi testnevelés menüpont). 
A külső szolgáltatónál végzett fitness termi tevékenység elfogadásáról szintén a www.sportsci.unideb.hu olvashatnak részletesen. 

 

Hiányzások pótlása:
A hiányzások pótlására tanrendi órán nincs lehetőség, de vis major esetén a vizsgaidőszakban (január végéig, június végéig) az STKI által biztosított fakultatív testnevelési órákon lehetséges maximum 2 alkalom pótlása.

 

Frissítés dátuma: 2020.10.28.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.