Folyamatmérnöki kompetencia laboratórium- és mintagyár

A labor célja:

Olyan Lean alapú folyamatfejlesztő módszerek kidolgozása, amelyek a klasszikus autóipar mellett az élelmiszer feldolgozó-, gyógyszer-, egészségiparban is alkalmazhatóak. Csökkentik az élő munkaerőigényt, nagy hozzáadott értéket eredményeznek, fokuszálva zéró vagy low-cost folyamatfejlesztésre.
Szolgáltatásfejlesztés megvalósítására az automatizált mintagyárat és lean labort használjuk, amelyek öntanuló kollaboratív rendszerekből és szabadon konfigurálható gyártócella rendszerekből épülnek fel.

Fókuszterületek:

Különböző ellátási lánc típusok szimulációja –anyag- és információáramlás elemzés és optimalizálás. Digitális folyamattervezés, folyamat szimulációs és döntéstámogató modellek fejlesztése, toló és húzó elvű gyártás valamint multi periodikus gyártásütemezés, ember-gép kapcsolat.

 

Az eszközök oktatási, kutatási, projekt-generálási célokat szolgálnak. Jelenleg a műszaki menedzser Bsc 3-4. évfolyam, Msc 1-2. évfolyam (itt angol programban is), a Műszaki Menedzsment Tanszék Lean, Minőségügyi posztgraduális képzésében tanulók részére elérhető, az O+K+F+I tevékenység más tanszéki és/vagy ipari igény szerint bővíthető.

 


 

Legutóbbi frissítés: 2023. 09. 05. 15:03